‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Agenda
  • Bijwonen opnames Universiteit van Nederland-colleges met Koplopers

Bijwonen opnames Universiteit van Nederland-colleges met Koplopers

Om de innovatieve samenwerkingen van het Zorgpact ook bij een breder publiek onder de aandacht te brengen, gaat Zorgpact in samenwerking met Universiteit van Nederland vijf colleges opnemen waarbij enkele Koplopers als goed voorbeeld dienen. Op dinsdag 11 september vanaf 20.00u worden de opnames in Club Air in Amsterdam gemaakt - en wij hebben een kortingscode voor het bijwonen van de opnames!

Bijwonen opnames Universiteit van Nederland-colleges met Koplopers

De serie colleges met als thema 'Eeuwige jeugd' gaat in op verschillende aspecten van het ouder worden. Vijf topwetenschappers behandelen elk een deel van het vraagstuk 'Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Hoe word je volgens de wetenschap zo vitaal mogelijk oud?'.

De vijf colleges zijn:

  • Theo van Tilburg (VU) - 'Waarom helpt een potje bingo niet tegen eenzaamheid?'
  • Luc van Loon (UM) - 'Waarom zouden ouderen minder vaak de lift moeten nemen?'
  • Rens Brankaert (TuE) - 'Hoe kunnen ouderen met dementie hun weg straks terug naar huis vinden?'
  • Tineke Roelofs (UvT) - 'Waarom is het belangrijk dat opa's en oma's nog seks hebben?'
  • David van Bodegom (UL) - 'Wat kunnen we leren van Ghanezen als we vitaal oud willen worden?'

De colleges komen dit najaar online en bestaan naast de verhalen van de wetenschappers ook uit reportages van innovatieve praktijkvoorbeelden die het verhaal illustreren. In deze reportages komen de Koplopers Samen Slim Zorgen Thuis, Centre of Expertise Healthy Ageing, Zorgboulevard Roosendaal en ZTL/EIZT in beeld!

De Universiteit van Nederland biedt de colleges gratis aan op internet - en draagt zo bij aan de beschikbaarheid van wetenschappelijke inzichten én innovatieve praktijkvoorbeelden zorg en welzijn voor alle Nederlanders.

Op dinsdag 11 september worden in Club Air in Amsterdam vanaf 20.00u de colleges van de wetenschappers opgenomen (de reportages van Koplopers zijn apart opgenomen). Vind je het leuk om bij de opnames aanwezig te zijn? Dat kan door een kaartje te kopen via deze link. Voer daarbij de kortingscode zorgpact in en ontvang 50% korting.