‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Agenda
  • ‘Hoe lerend werkt de zorg?’-werksessie #3: Ontschotten van werkveld en onderwijs

‘Hoe lerend werkt de zorg?’-werksessie #3: Ontschotten van werkveld en onderwijs

Op dinsdag 25 september 2018 van 13.30 – 17.00 uur organiseert het Zorgpact i.s.m. Hogeschool Zuyd en Zorg aan Zet in Roermond de derde werksessie rondom de vraag ‘Hoe lerend werkt de zorg?’. Deze derde werksessie richt zich op het ontschotten van werkveld en onderwijs. Hoe kunnen we verdergaande samenwerking tussen opleidingsinstellingen en het werkveld stimuleren? HR-medewerkers, opleiders (mbo/hbo/wo), medewerkers van de lokale en provinciale overheid en het zorgkantoor zijn van harte welkom.

‘Hoe lerend werkt de zorg?’-werksessie #3: Ontschotten van werkveld en onderwijs

Inhoudelijke focus
Deze werksessie richt zich op de regio Limburg. Het onderwijs kan een bijdrage leveren aan het terugdringen van de huidige arbeidstekorten in de zorg. Werkgevers moeten de student als een toekomstige collega zien, en studenten naar de praktijk halen. Omgekeerd moet het onderwijs meer in de praktijk plaatsvinden. Dit verloopt nog niet soepel. Wat zijn die valkuilen voor verdergaande samenwerking? En wat zijn ook juist de mogelijkheden voor verdergaande samenwerking? Aan de hand van vier praktijkvoorbeelden willen we hier verder over doorpraten.

Opbrengst voor deelnemers
Aan de hand van voorbeelden willen we graag tips en tricks met de deelnemers delen. Heeft u een goed voorbeeld van samenwerking tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt? Deel die met ons tijdens de bijeenkomst! Graag willen we door middel van een discussie nadenken over vervolgstappen om verdere ontschotting te realiseren.

Met de gezamenlijke input willen we komen tot een actieplan dat gedeeld zal worden op de landelijke SER/Zorgpactdag in november 2018.

Programma
13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Welkom en korte kennismaking
14.30 uur: Presentatie van 4 ontschottingsinitiatieven
15.20 uur: Pauze
15.45 uur: Van ervaringen naar een gezamenlijk actieplan
16.45 uur: Afronding
17.00 uur: Borrel

Locatie
De werksessie vindt plaats bij De Graasj (voormalige Fordgarage Op 't Root), Knevelsgraafstraat 21, 6041 GP, Roermond.    

Aanmelden
Aanmelden voor de werksessie kan via dit formulier. De focus van deze bijeenkomst ligt op de regio Limburg. Mocht u van buiten de regio komen en ook geïnteresseerd zijn, dan kunt u zich aanmelden. Er zit een maximum aan het aantal deelnemers voor deze bijeenkomst. 

We hopen u van harte te mogen begroeten op 25 september in Roermond!