‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Agenda
  • ‘Hoe lerend werkt de zorg?’-werksessie #4: leerroutes en certificaten

‘Hoe lerend werkt de zorg?’-werksessie #4: leerroutes en certificaten

Op maandag 29 oktober 2018 van 12.00 – 16.00 uur organiseert het Zorgpact i.s.m. de Hogeschool van Amsterdam, het ROC van Amsterdam, Cordaan en SIGRA in Amsterdam de vierde werksessie rondom de vraag ‘Hoe lerend werkt de zorg?’. Deze vierde werksessie richt zich op (het erkennen van) professionele ontwikkeling. Hoe kunnen we professionele ontwikkeling van professionals in zorg en welzijn (in)formeel waarderen? HR-medewerkers van zorginstellingen, opleiders (mbo/hbo/wo), medewerkers van de lokale en provinciale overheid en het zorgkantoor zijn van harte welkom.

‘Hoe lerend werkt de zorg?’-werksessie #4: leerroutes en certificaten

Inhoudelijke focus

Welke opleidingspaden en ontwikkelmogelijkheden bestaan er voor zorginstellingen en hun medewerkers? Wat heeft het onderwijs te bieden? Hoe ontwikkel je een passende aanpak voor leven lang ontwikkelen? Het huidige opleidingsaanbod zou nog meer recht kunnen doen aan de behoefte van werkenden om te leren (op de werkvloer). Het erkennen van wat mensen al kunnen en het snel kunnen halen van bijvoorbeeld certificaten is belangrijk in een sector die in beweging is. In deze werksessie verdiepen we ons in de mogelijkheden die het onderwijs nu al biedt en kijken we naar inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Opbrengst voor deelnemers

Als deelnemer word je in deze werksessie geprikkeld om na te denken over de wijze waarop je vanuit onderwijsperspectief professionele ontwikkeling van professionals in zorg en welzijn (in)formeel kan waarderen. We dagen je uit om je visie hierop te ontwikkelen of aan te scherpen. Wij bieden je inspiratie met praktijkvoorbeelden en geven een overzicht van alle varianten die er nu zijn om door te leren in niet-diplomagerichte trajecten (denk aan mbo-certificaten, branchecertificaten, ervaringscertificaten, modules hoger onderwijs, instellingsverklaringen).

Programma

12.00-12.45 uur: Ontvangst met lunch 

12.45-13.00 uur: Welkom

13.00-13.15 uur: Presentatie drie persona’s

13.15-13.45 uur: 1e ronde inspiratietafels

13.45-14.15 uur: 2e ronde inspiratietafels

14.15-14.30 uur: Pauze

14.30-15.15 uur: Oplossing voor persona uitwerken en presentatie voorbereiden

15.15-16.00 uur: Presentatie van oplossingen per persona aan panel

Locatie

De werksessie vindt plaats in het Muller-Lulofshuis van de HvA, Wibautstraat 5a in Amsterdam.

Aanmelden

Aanmelden voor de werksessie kan via dit formulier. We hopen je van harte te mogen begroeten op 29 oktober in Amsterdam!