‹ Terug naar alle regionale pacten

Kopgroepontmoeting 4 oktober

Op 4 oktober zal Koploper Zorgalliantie de Kopgroepontmoeting hosten met als thema: "Verduurzaming van je samenwerkingsinitiatief". Deze ontmoeting is voor en door Koplopers.

Kopgroepontmoeting 4 oktober

Programma

09.30-10.00u   Inloop
10.00-10.05u   Welkomstwoord
10.05-10.10u   Stand van zaken Zorgpact
10.10-10.40u   Doekle Terpstra in gesprek met een (politieke) bestuurder over verduurzaming landelijke versus lokale/regionale ontwikklingen
10.40-11.00u   Verduurzaming: hoe doen we dat bij 'Centre of Expertise' Krachtige Kernen en Zorgalliantie. Sprekers: Joke Abbring (programmamanager Zorgalliantie) en Wendy Kemper (projectleider en onderzoeker)
11.00-11.20u   Pitches nieuwe Koplopers
11.20-12.05u   Carrousel van inspiratiesessies over verduurzaming
12.05-12.20u   Afsluiting
12.30-13.15u   Netwerklunch
*13.30 uur start sessie #3 Leren in de praktijk werkbijeenkomst met als thema ‘Projectleider’ gehost door Sparkcentres (programma en mogelijkheid tot aanmelden volgt binnenkort). 


Werksessies

Sessie 1: Duurzame community development

Inspiratiesessie waarbij Gideon Visser, projectleider en onderzoek Sociaal Domein ingaat op duurzame community development in Engeland. Als je geen overheid hebt die je duurzaam ondersteunt, hoe ben je dan in staat om je innovatie te verduurzamen?

Sessie 2: Waarde toevoegen

Waarde zichtbaar maken. Studenten vanuit de Minor ‘We Care’ maken voor innovatieve projecten zichtbaar waar zij waarde toevoegen. Ga in deze workshop in gesprek met deze studenten hoe zij naar waarde kijken!

Binnen de minor ‘We Care’ onderzoeken studenten, docenten, lectoraten, gezondheids- en welzijnsorganisaties en bedrijven de toegevoegde waarden en de kosten van innovaties in gezondheid en welzijn. De toegevoegde waarden worden daarbij in een multi-perspectief (cliënt/burger/mantelzorger, professional, gezondheids- en welzijnsorganisatie en de maatschappij vastgesteld en vergeleken met de kosten.

Sessie 3: Financiële verduurzaming van wijkleerbedrijven

Een workshop door Erik Huijzer, sr. Adviseur en manager bij Calibris Advies, over financiële verduurzaming van wijkleerbedrijven. Hoe maak je de waarde van leerbedrijven kwantitatief zichtbaar en overtuig je partners van de waarde om mee te doen? We gaan aan de slag met een rekentool uit de handreiking financiële verduurzaming van leerbedrijven. Deze tool is ontwikkeld door Zorgpact Midden Nederland.

Sessie 4: Werkbare zij-instroommodellen

Een inspiratiesessie waarbij Lieke Lange (projectleider Carrière Switchers) ingaat op hoe zij tot een werkbare zij-instroommodel zijn gekomen. Hoe ziet het werkbare ‘businessmodel’ zij- instroom van Carrière Switchers eruit?  Koplopers Carrière Switchers en Op Stap vormen samen de coalitie ‘Werken en Leren’ in de Kopgroep.

Aanmelden

Meld je hier aan voor deze Kopgroepontmoeting. 

Locatie: 

Zorgalliantie, Hogeschool Arnhem en Nijmegen
Groenewoudseweg 1
6524 TM Nijmegen


Breng je zelf graag een inspirerend voorbeeld in of heb je andere vragen, dan horen we dat graag! Mail dan naar: info@zorgpact.nl.


Graag tot ziens op de Kopgroepontmoetingen!

Namens het Ondersteuningsteam Zorgpact en Koplopers ZIC Parnassia en Zorgalliantie.nu