‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Agenda
  • Werkbezoek aan LivingLab Vathorst - ehealthweek2018

Werkbezoek aan LivingLab Vathorst - ehealthweek2018

Op 24 januari organiseert Zorgpact samen met het LivingLab Vathorst een werkbezoek. Dit werkbezoek wordt georganiseerd in het kader van de ehealth week en schijnt licht op het opleiden van mbo en hbo studenten en professionals in een LivingLab.

Werkbezoek aan LivingLab Vathorst - ehealthweek2018

Werkbezoek

We zullen het LivingLab bezoeken en in gesprek gaan met elkaar en docenten en studenten van ROC Midden Nederland over het opleiden van mbo en hbo studenten en professionals in een LivingLab.

Het lab is ook open voor bewoners van ‘Hart van Vathorst’ en senioren uit de buurt door een spreekuur waarbij studenten met de vraag van de senioren gaan meedenken en testen welke (technische) hulpmiddelen bij de zorgvraag passen.

Tafelgesprekken

Daarnaast is ruimte om in tafelgesprekken kennis uit te wisselen met de projectleiding, docenten en studenten van ROC Midden Nederland:

  • Hoe richt je onderwijs van studenten en professionals in een lab omgeving?
  • Hoe ervaren docenten en studenten het lab en het leren daarin?
  • Hoe betrek je bedrijven bij een lab?
  • Hoe zorg je voor actuele zorgtechnologie in het lab?
  • Hoe organiseer en financier je een lab?

Het programma wordt nog verder uitgewerkt. Als er thema’s zijn die je zeker willen bespreken dan horen we dat graag via de contactgegevens onderaan deze pagina.

LivingLab Vathorst

Het LivingLab is een initiatief van Zorgpact Midden Nederland, ROC Midden Nederland, Quo Vadis, Accolade Zorg, LaCoTA, Hart van Vathorst en Langer Zelfstandig Thuis. Het LivingLab is een levensecht appartement dat beschikt over alle mogelijke state of the art technologische ict-voorzieningen die het zorgvragers mogelijk moet maken langer volwaardig en zelfstandig thuis te wonen. Denk bijvoorbeeld aan 360-graden camera’s, bewegingssensoren, alarmering, bediening en communicatie-toepassingen. 

Praktische informatie

Datum: woensdagmiddag 24 januari van 13:00-15:30 uur

Locatie: Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort

Dit werkbezoek vindt plaats in het kader van ehealthweek2018 20 t/m 26 januari.

Aanmelden

Stuur een mail naar Miriam Korstanje om je aan te melden voor het werkbezoek.

Gerelateerd aan