‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Kopgroep
  • Koploper ZorgTalent op nationale televisie Koploper ZorgTalent op nationale televisie

Koploper ZorgTalent op nationale televisie Koploper ZorgTalent op nationale televisie

De week van Zorg en Welzijn ligt alweer een paar weken achter ons. Meer dan 1.100 locaties in Nederland openden de deuren. Bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen bij onder andere ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartsen en verzorgingshuizen. Ook veel koplopers hebben tijdens deze week hun deuren geopend. Voor één van onze koplopers was de week wel heel bijzonder: ZorgTalent werd bezocht door nationale televisie!

Koploper ZorgTalent op nationale televisie Koploper ZorgTalent op nationale televisie

In het programma ‘Heel Holland Zorgt’ werken Bekende Nederlanders een dag mee in zorg en welzijn, en zien met eigen ogen hoe mooi het werk eigenlijk is. ZorgTalent helpt studenten een weloverwogen keuze te maken voor een toekomstige werkplek.

Zorgtalent komt halverwege de uitzending van aflevering 4 aan het woord over het belang van opleiden in de praktijk. Student Verpleegkunde Elise Heere vertelt: 'Ik heb veel geleerd. Ik weet nu wat de zorg inhoudt voor mensen met niet- aangeboren hersenletsel. Ik heb gemerkt dat het heel complex is, want de zorgbehoeftes van de mensen zijn heel divers.' Kijk hier aflevering 4 van 'Heel Holland Zorgt' terug. Het fragment met ZorgTalent start op minuut 9.28. 

De Week van Zorg en Welzijn  

Gedurende de Week van Zorg en Welzijn werd ‘Heel Holland Zorgt’ iedere werkdag uitgezonden op SBS6. De Week van Zorg en Welzijn wordt georganiseerd door de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn die samenwerken in Stichting RegioPlus. De Week van Zorg en Welzijn heeft als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en jongeren te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. De Week van Zorg en Welzijn 2017 vond plaats van 13 t/m 18 maart. Bekijk hier de wrap up movie.

Gerelateerd aan