‹ Terug naar alle regionale pacten

Minister Bruins op bezoek bij Zorgpact Zeeland

Maandag 12 februari was Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, voor een bliksembezoek in Terneuzen. Op uitnodiging van ViaZorg werd hij bijgepraat over de arbeidsmarktontwikkelingen in zorg en welzijn in Zeeland en over het Zeeuwse Zorgpact.

Minister Bruins op bezoek bij Zorgpact Zeeland

Op het programma stonden de bijdrage van ZorgSaam over de problematiek en oplossingen voor grensoverschrijdend werken. ADRZ en Emergis gaven toelichting over hun nieuwe gezamenlijke Leerhuis en de ambities die ze hebben voor het verzorgen van gezamenlijke trainingen en opleidingen met focus op het behoud van medewerkers. Als afsluiter liet  sTimul Nederland de minister ervaren hoe het is om met een beperking te leven en wat kwetsbaarheid in zo’n geval met je doet.

De minister was blij met de positieve houding in de Zeeuwse zorg en zal een aantal van de gepresenteerde oplossingen ook meenemen naar andere plekken in Nederland.

Omroep Zeeland en de PZC hebben uitgebreid verslag gedaan van het bezoek. Via onderstaande links zijn de artikelen na te lezen.


Bron: ViaZorg

Foto: Peter Nicolai