‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Combi-opleidingen zijn aanjager voor zorg en techniek

Combi-opleidingen zijn aanjager voor zorg en techniek

Een student die alles leert over de apparatuur in een ziekenhuis, zorginstelling of in de thuiszorg. Die klanten goed kan begeleiden. En naast technische vakken zoals elektronica en mechanica ook zorgvakken als anatomie, fysiologie en ziektebeelden in het pakket heeft.

Combi-opleidingen zijn aanjager voor zorg en techniek

Op het mbo ontstaan steeds meer combi-opleidingen waarin techniek een belangrijk onderdeel is. Dat schrijft vaktijdschrift Profiel. Verschillende mbo’s zijn bezig met het ontwikkelen van ‘cross-overs’ of bieden ze al aan in het opleidingsprogramma. Neem bijvoorbeeld de opleiding tot zorgtechnicus van het MBO College Utrecht.

Context bieden 

Verwacht wordt dat de vijver met potentiële techniekstudenten groter wordt door combinatie-opleidingen. De crux: context bieden. 

Elly Mens, projectleider Zorgtechniek van het MBO Utrecht: “De harde techniek is vaak te abstract voor leerlingen die nog moeten kiezen. Met deze combinatie brengen we techniek dichterbij, we laten de toepassing zien. Dat maakt techniek vanzelf interessanter voor een veel grotere groep.”

Lees hier het artikel in Profiel.