‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Extra hulp voor 5000 ‘bedreigde’ zorgmedewerkers

Extra hulp voor 5000 ‘bedreigde’ zorgmedewerkers

Veranderingen in de zorg hebben grote gevolgen voor mensen die in zorg en welzijn werken. Op 11 november start daarom het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’, waardoor 5000 zorgmedewerkers de kans krijgen om hun loopbaan een positieve wending te geven.

Extra hulp voor 5000 ‘bedreigde’ zorgmedewerkers

Dit initiatief van CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus biedt medewerkers van 45 jaar of ouder met een opleidingsniveau van MBO 2 of lager een gratis gesprek met een loopbaanadviseur in hun eigen regio aan. Medewerkers leren naar hun eigen interesses en mogelijkheden te kijken, binnen en buiten de sector, en daarmee aan de slag te gaan. Ook is praktische hulp mogelijk, zoals support bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief, een beroepentest of verwijzing naar een passende cursus of opleiding.

CNV Zorg & Welzijn heeft zich sterk gemaakt bij het kabinet om mensen die risico lopen om hun baan te verliezen en het lastig vinden op eigen kracht een nieuwe baan te vinden, te helpen. Voor dit traject heeft de vakbond de samenwerking gezocht met RegioPlus, het landelijke dekkend samenwerkingsverband van 15 regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn. Het ministerie van VWS heeft een subsidie beschikbaar gesteld om het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ mogelijk te maken. FNV Zorg & Welzijn ondersteunt het initiatief. Het project loopt 14 maanden, tot het voorjaar van 2018.