‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Magazine Landelijke Werkdag uitgebracht

Magazine Landelijke Werkdag uitgebracht

Kon u niet bij de Landelijke Werkdag Zorgpact 2017 zijn en wilt u een indruk krijgen? Of was u er wel bij, maar wilt u de hoogtepunten graag nog een keer beleven? Bekijk dan het online magazine.

Magazine Landelijke Werkdag uitgebracht

Op woensdag 6 december kwamen bijna 500 bezoekers samen op de Landelijke Werkdag Zorgpact in Amersfoort. Aanwezigen uit zorg, welzijn, onderwijs en overheid deelden de resultaten en geleerde lessen van regionale samenwerking met elkaar.

De verslaggevers van Magazine on the Spot waren de hele dag aanwezig om de verhalen en resultaten van de Landelijke Werkdag te verslaan. In het E-zine is een volledig verslag van de dag te lezen. 

Staatssecretaris Blokhuis, dagvoorzitter Hoebink en minister de Jonge

In het eerste artikel bespreken aanjager Doekle Terpstra, minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis de noodzaak en de ambities van het Zorgpact. Waar staan we na tweeënhalf jaar Zorgpact?

Vervolgens is er een artikel gewijd aan de ‘Wall of Fame’. Achter elk koploperinitiatief en regionaal zorgpact staan mensen die trots zijn op wat zij doen. Lees in dit stuk meer over Koploper VIG/­MMZ opleiding ZWplus en Koploper Zorgtrainingscentrum.

Koplopers gaan op de foto bij de 'Wall of Fame'

Van elkaar leren staat centraal bij het Zorgpact. Tijdens de Landelijke Werkdag deelden regionale samenwerkingen inspirerende voorbeelden aan de hand van hun do’s en don’ts. Klik hier om het verslag van vier sessies te lezen. 

Wat leveren samenwerken op? In het vierde artikel kun je meer lezen over de publicatie ‘De samenwerking dient de mens’. In deze publicatie worden vijftien inzichten gedeeld en komen diverse initiatieven aan het woord. Magazine on the Spot sprak met twee van hen.

Van robots en VR-brillen tot inleefsessies: het pop-up lab was een levendig onderdeel van de Landelijk Werkdag. Klik hier voor een reportage vanuit het pop-up lab.

Welke hulp kan Zorgpact bieden? Op de Landelijke Werkdag opende Zorgpact een hulppost voor Eerste Hulp Bij Samenwerking. Bekijk het artikel: een reportage van de EHBS-post.

Toekomst­muziek: zo denken zorgprofessionals over de toekomst. We lieten aanwezigen de toekomst van de zorg schetsen. Lees hier het overzicht van kansen en bedreigingen.

Tenslotte is de Landelijke Werkdag te bekijken in film, quotes en foto’s